Category

Изпитващите за шофьори могат да получат телесни камери след атаки на неуспешни кандидати

, които проверяващите за шофьори могат да бъдат предоставени телесни камери след редица атаки от неуспешни кандидати.
Около 240 проверяващи са били физически или вербално малтретирани през 2016 г., до една трета по предходната година. Имаше още повече 60 атаки срещу тестери на автомобили на DVSA, както и служители на пътя.
• Практически съвети за шофиране: Как точно работи, както и нашите насоки за преминаване
Реклама – Кратката статия продължава по -долу

Правителствената компания вече изпробва камерите, износени от тялото за служители на първа линия. Отначало те ще бъдат предоставени на крайпътни работници, но може да бъдат разгърнати, за да включват проверяващи шофьорски изпитвания, ако покажат ефективни.
DVSA също обеща да накара насилствените шофьори да вземат следващия си тест на друго място, както и гарантирано да се отнасят към всички събития на рискове, както и нападения до полицията.
През март кандидат за шофьор в Западен Йоркшир, който беше помолен да спре автомобила си, след като извърши редица големи грешки, се закле в проверяващия, както и се движеше диво през двойно пътно платно. Изпитващият трябваше да използва двойни контроли, за да спре превозното средство. Шофьорът беше забранен от този тестов център, както и ще бъде контролиран за бъдещи тестове.
Гарет Левелин, изпълнителен директор на DVSA, каза: „Изключително съм щастлив от колегите си в DVSA, всички които работят изключително трудно, за да ви помогнат да останете безрискови по пътищата на Великобритания. Ние не търпим никого да злоупотребява, застрашавайки или нападайки им с тях . Нашето съобщение е премахнато – каквото се е случило, не го изваждайте на нашия персонал. Ако го направите, ще натиснем най -силните възможни наказания. ”
Говорителят на RAC Road Security Пийт Уилямс каза: „Изпитващите в DVSA играят важна функция за осигуряване на сигурността на шофьорите, както и на автомобили по нашите пътища ежедневно. Поради тази причина е разочароващо да видим такъв подчертан тласък в нивото на нивото на Вербални, както и физическо насилие, които срещат от изключително хората, на които се опитват да помогнат.
“По-голямата част от шофьорите в Обединеното кралство, както и пътните лица, от все сърце ще подкрепят метод на нулева толерантност към подобно поведение.”
Трябва ли шофьорските проверяващи да бъдат осигурени допълнителна сигурност във вида на телесните камери? Кажете ни в какво вярвате по -долу.