Category

Неосигурените шофьори, избягали с малко глоби

глоби, издадени на половин милион автомобилисти във Великобритания, хванати да шофират без застрахователно покритие, тъй като 2010 г. са средно само част от максималната налична такса, според данни от застраховката на превозните средства на Чърчил.
Съдилищата в Южен Йоркшир се отнасят към неосигурените шофьори „най -добрите“, с типична глоба от едва 260 паунда. Сравнете това с съдилищата на Уорикшир, които раздават най -суровите наказания с типична глоба в размер на 385 паунда, но това все още не е близо до максимално предлаганата такса от 5000 паунда. Типичната глоба в Обединеното кралство е 322 британски лири, подчертавайки национално несъответствие в наказанията за неосигурените шофьори.
Реклама – Кратката статия продължава по -долу

Статистиката на Министерството на правосъдието показва, че санкциите са подобрили, тъй като 2010 г., но все пак те все още са само половината от 600 паунда разходи за типична годишна премия за застраховане на превозни средства.
От 473 564 автомобилисти предадоха точки за шофиране без застрахователно покритие, тъй като 2010 г., много повече от 5000 имат две или много повече одобрения за престъплението. Неопределените, както и неосигурените шофьори причиняват 130 смъртни случая, както и 26 000 наранявания всяка година по пътищата на Обединеното кралство.
• Застрахователно покритие на черната кутия, за да в крайна сметка е норма
Стив Барет, ръководител на застрахователното покритие на превозното средство в Чърчил, каза: „Има шокиращ брой безотговорни автомобилисти, които се качват по пътищата без задължително покритие. По -високите глоби със сигурност биха помогнали на разубедите тези нарушители. ”
„Съдилищата могат да проблем с 5000 паунда глоби на неосигурените шофьори. Обаче известието за фиксирана такса на полицията е само 300 паунда – половината от типичната годишна премия за застрахователно покритие.
Най -високи типични глоби за неосигурени шофьори по регион
Warwickshire £ 385
Чешир £ 362
Лондон £ 354
Нортхемптъншир £ 350
Ланкашир £ 345

Най -ниски типични глоби за неосигурени шофьори по регион
Южен Йоркшир £ 260
Дърам 263 паунда
Humberside £ 272
Northumbria £ 274
Девън, както и Корнуол £ 275

Автоматично разкриване на мнение: Неосигурени шофьори
Auto Reveal е прекарал много време с столичните власти наскоро, откривайки как точно е насочен към неосигурените шофьори.
Офицерите обаче признаха, че се натъкват на автомобилисти, които са хванати да повтарят прости часове след извличане на иззети превозни средства от лирата. Какво по -категорично доказателство може да има, че настоящите наказания за шофиране неосигурени са просто недостатъчни?
Това, което добавя към утежнението, е осъзнаването, че това е проблем, който е лесен за решаване. Настоящите нива на глоба просто не са възпиращи, както и, докато не се повишат значително, това ще продължи да е така.
Как можем да се справим с въпроса за неосигурените шофьори във Великобритания? Кажете ни вашите мисли в секцията за коментари по -долу …