Uncategorized

„Умните магистрали са по -безопасният вариант, всички трябва да разглеждаме фактите“

всяка седмица изглежда, че се появява нова история за умни магистрали и всеки път, когато разказът е един и същ. Ако трябва да се вярва на повечето статии, тези пътища са опасни капани за смърт, от които всеки автомобилист има късмета да избяга от живота си.
Проблемът е, че това просто не е вярно. Умните магистрали са емпирично, статистически, фактически, най -сигурният тип път в тази страна. Може да не ви хареса, но да кажете друго, означава да се включите в лъжа.

Какво е умна магистрала? Обясни се скоростните камери, безопасността и използването на твърди рамо

Нека разгледаме фактите – те обикновено са подценени в наши дни. Факт е, например, че рискът, представен чрез разрушаване в жива лента на умна магистрала, е далеч по -висок от това на конвенционален. Това е 216 на сто по -рисково, за да бъдем точни – въпреки че това звучи по -малко страшно, ако се изразява като три пъти по -опасно, което е приблизително това, което 216 % увеличение се превежда.
Реклама – Статията продължава по -долу

И така, как умните магистрали могат да бъдат по -безопасни от конвенционалните? Тъй като разрушаването в жива лента е само един вид риск и тези пътища намаляват почти всеки друг вид опасност за сблъсък. Рисковете, представени от шофьор на опашка? Те са по -ниски на умна магистрала. Рисковете, представени от шофьор, който губи контрол над автомобила си? По -ниско на умна магистрала. Рискови промени в лентата, ускоряване на шофьорите, „внезапно тъкане“ – всички тези аспекти на лошото шофиране са по -опасни на конвенционалната магистрала.