Uncategorized

Китайският EV марка NIO влиза в европейския пазар

китайският производител на електрически автомобили NIO стартира в Европа, започвайки от норвежкия пазар със своя ES8 SUV и ET7 салон. Това е първата европейска държава, на която марката ще продаде своите автомобили, въпреки че фирмата заяви, че скоро може да се разшири във Великобритания, ако има достатъчно интерес.
Реклама – Постът продължава по -долу

В Норвегия предварителните поръчки за SUV Nio ES8 ще започнат през юли, като първите доставки се очаква да пристигнат през септември. Той има изход от 537bhp и максимален обхват от 500 км (около 310 мили). Продажбите на салона ET7 няма да започнат до следващата година.

Чисто електрически и автономен Nio ET7 салон

Стартирането в Норвегия има смисъл за NIO. Това е една от най-благоприятните за EV страни в Европа. В Норвегия продажбите на електрически автомобили в момента надминават тези на техните еквиваленти на бензин, дизел и хибридни.
Като част от стартирането на NIO ще разработи норвежка мрежа за зареждане, включително иновативните станции за размяна на батерии на компанията. Първите четири станции трябва да влязат в експлоатация преди края на годината, като дванадесет са много повече, за да пристигнат през 2022 г., създавайки мрежа в пет града в Норвегия.
Nio твърди, че станциите за суап на батерията драстично съкращават собствениците на Times Times да издържат на презареждане. Собствениците просто карат автомобилите си в специален сервизен шушулка, която автоматично сменя плоската батерия за напълно заредена само за три минути.
NIO също така планира да внесе концепцията си „Nio House“ в Норвегия. Това е клубна къща, лесно достъпна за собственици с работни станции и кафене, и там потенциалните клиенти могат да научат много повече за марката. Първият европейски изход ще бъде построен в Осло, като четири много повече места трябва да се отворят в Норвегия през 2022 г.
Хуй Джан, европейски вицепрезидент на NIO, обсъди времевите диапазони за старта на компанията във Великобритания, казвайки: „Обединеното кралство винаги е била решаваща страна в NIO и е посочена като специално място за нашия основател Уилям Ли. Марката беше официално стартирана в Лондон и Оксфорд и остава нашият център за симулация и компютърно подпомагане.
„Пазарът на Обединеното кралство бавно се събужда до привлекателността на EVs, а растежът е драматичен на пазар, който се срина поради Covid, но през 2020 г. Pure EV все още бяха само 6,6% от продажбите, малко над 100 000 превозни средства.

„Ще влезем само след като условията са правилни, имаме инфраструктурата след продажбите и обслужването на клиентите. Nio Houses, Valet зареждане, приложението на NIO са решаващ елемент от нашето използване в Китай, така че трябва да разгледаме какво работи във Великобритания. Има и други съображения; Необходимостта от идеално ръчно шофиране изисква допълнително инженерство за ограничен брой пазари. Ще продължим да обмисляме ползите. ”
Бихте ли се интересували от получаването на NIO Electric Automobile във Великобритания? Уведомете ни в коментарите по -долу …