Category

Първият електрически автомобил Lamborghini, който се дължи до средата на 2020-те

Първият изцяло електрически Lamborghini е потвърден и ще бъде в продажба през втората половина на десетилетието, докато италианската фирма за суперкар също разкри, че целият му състав ще бъде да бъде електрифициран до 2024 г.
Председателят на Lamborghini Стефан Уинкелман представи новата стратегия на фирмата, наречена „Direzione Cor Tauri“, твърдейки, че новата техника на марката ще бъде „необходима в контекста на коренно променящия се свят.

Нов преглед на Lamborghini Sian 2021

„Нашето действие е план с 360 -градусов подход, обхващащ нашите продукти и нашето място Sant’agata Bolognese, като ни отвежда към много по -устойчиво бъдеще, докато винаги остава верен на нашата ДНК.“
Реклама – Постът продължава по -долу

Пътната карта на Lamborghini има три фази, първата от които се нарича „празнуване на двигателя с горене“ и включва стартиране на продукти през 2021 и 2022 г., включително два нови модела V12, един от които е със сигурност, но не е сигурен за заместител на Авентадор.
Lamborghini казва, че автомобилите, стартирани като част от тази фаза, ще „отдадат почит на последния период на непрекъснат успех на компанията“, и ще използват двигатели с горене, разработени, за да отдадат почит на наследството на марката.
След тези два нови стартирания на модела V12, Lamborghini ще започне стъпката си към напълно хибриден състав през 2023 г. Марката вече стартира първия си (лек) хибриден модел под формата на Sian Hypercar, но ще стартира това, което нарича то го Първа хибридна серия продуцент автомобил след две години. До края на 2024 г. целият състав ще бъде електрифициран, така че очаквайте хибридна версия на Urus да се появи заедно с хибридни заместители на Huracan и Aventador.
Компанията се стреми да сведе до минимум емисиите на CO2 с 50 на сто до 2025 г. При покупка за постигане на това инвестицията от 1,5 милиарда евро се разпределя за тласък на електрификацията, чиято кулминация ще бъде пристигането на първия напълно електрически Lamborghini в втората половина на десетилетието. Фирмата не е разкрила никакви специфики, но потвърди, че тя ще бъде изцяло нов модел, превръщайки се в четвърти член на своя състав.
EV ще бъде позициониран като автомобил „в горната част на своя сегмент“ и ще много повече от вероятно ще се оформи като електрически хиперкар, за да съперничи на харесванията на Nio EP9 и Lotus Evija.

Щракнете тук за нашия списък с най -бързите електрически автомобили в света …