Category

Електрогенният финализира преобразуването на електрически автомобили за Triumph Stag и Morgan 4/4

, базиран на Оксфорд Класически автомобилни конвертор Electrogenic, завърши две световни електрически конверсии за триумфния елен и серия II Morgan 4/4. И двете преобразувания са уникални по рода си автомобили и са направени за взимане на спецификации на клиентите.
Electric Triumph Stag е модел от 1976 г., но той е премахнат 3,0-литровия си V8 двигател. На място е безчетков електрически двигател с 107 к.с. и 235 nm въртящ момент. Това е около 40 к.с. надолу върху оригиналния двигател за горене на Stag, въпреки че фигурата му на въртящия момент остава почти достатъчно идентична.

Класическият бум за преобразуване на електрически автомобили по популярност

За разлика от някои класически преобразувания на автомобили, като например електрифицирания MGB на RBW, разменатата на Electrogenic все още разполага с стандартната си четиристепенна ръчна скоростна кутия и задна диференциал, която опростява инсталирането и трябва да осигури малко повече участието на водача.
6

По съвременни стандарти преобразуването използва сравнително малък пакет от батерии с 37kWh, който заема мястото на двигателя, резервоара за гориво и резервното колело в елента, за да предложи скромен обхват от 150 мили. Това обаче намалява теглото на преобразуването.
Реклама – Статията продължава по -долу

Electrogenic казва, че въпреки смяната на силовия агрегат, собственикът на Stag е искал да запази колкото се може повече от оригиналния характер на автомобила. В резултат на това всички фабрични инструменти на автомобилите и Switchgear са модифицирани, за да работят с новия електрически силов двигател.
1957 Morgan 4/4 EV е построен по същия начин като Stag, с оригиналния си 1,2-литров четирицилиндров бензинов двигател, отстранен в полза на електрически двигател с 107 к.с. и 37kWh батерия. Подобно на Stag, моторът е свързан и с оригиналната ръчна скоростна кутия на Morgan, предлагаща същата гама от 150 мили.
В случаите, когато електрическата конверсия на компанията значително надува оригиналната мощност на автомобила, като Morgan, Electrogenic ще надстрои окачването, спирачките и шасито, за да гарантира, че автомобилът може да се справи с надстройката.
Какво правите от EV конверсиите на Electrogenic? Уведомете ни в секцията за коментари по -долу …