Category

Окончателното молба на автомобилната индустрия да избегне 55 милиарда британски лири Brexit

Автомобилният сектор във Великобритания, в който работят практически милион души, предупреждава, че производството ще се свие до милион автомобила годишно, струвайки на икономиката 55,4 милиарда британски лири, ако не не Сделката за Brexit се постига.
Никоя сделка не би добавила приблизително 2000 паунда за цената на електрическите автомобили, построени във Великобритания и продадени в ЕС, и да направи изграден от ЕС EV приблизително 2800 паунда много по-скъпи за закупуване тук.

Brexit! Какво означава за автомобили, автомобилисти и автомобилна индустрия във Великобритания

В молба в последната минута преди преходът на Brexit да приключи на 31 декември, Обществото на производителите на двигатели и търговците (SMMT) поиска от преговарящите от двете страни на спора да „разтягат всеки синус, за да постигнат сделка по Коледа“.
Реклама – Кратката статия продължава по -долу

SMMT казва, че тарифите за неизпълнение на Световната търговска организация (СТО) ще видят производството на автомобили във Великобритания да се свие до под милион единици годишно, което е по -малко от 1,52 милиона през 2019 г., като същевременно струва над 50 милиарда британски лири между 2021 и 2025 г. Европейските производители на автомобили вече имат вече Загуби 100 милиарда евро поради Covid-19, като търговските тарифи имат потенциал да добавят още 110 милиарда евро към това.
Дори ако беше договорена основна търговска сделка, цената на това за Обединеното кралство ще бъде приблизително 14,1 милиарда британски лири, като SMMT заяви, че „Brexit винаги е бил упражнение за ограничаване на щетите“.
Организацията, която представлява производителите на автомобили във Великобритания и търговците на дребно, добави: „С оскъдно време за компаниите да се подготвят за нови условия за търговия, толкова по -рано се сключи сделка и се съобщава подробно, толкова по -малко вредни ще бъде за индустрията и нейните работници. ”
Президентът на SMMT, д-р Джордж Гилеспи, отиде по-нататък: „Вече сме похарчили близо до милиард паунда, подготвяйки се за неизвестното от Brexit и загубихме двадесет и осем пъти, че на Covid. Нека не оставяме и да броим разходите за тарифи, особено не случайно. ”
Майк Хоуз, главен изпълнителен директор на SMMT, заяви, че приветства последните планове на правителството за „Зелена индустриална революция“, но предупреди: „Автомобилът не е нищо, ако не е определен, адаптивен и устойчив, но въпреки това часовникът е по -близо до полунощ на Brexit Преговори, конкурентоспособността и заетостта, от която се нуждаем, да се върнем към растежа – зеленият растеж – виси в баланса. ”

Как Covid-19 се отрази на автомобилната индустрия? Разберете много повече тук …