Category

Новият Aston Martin A3 Vantage Roadster, вдъхновен от най -стария оцелял автомобил на марката

Aston Martin’s Q Division, изгради специален Vantage Roadster, за да почете най -стария автомобил на марката в съществуването, A3. Моделът с ограничено изпълнение, наречен „A3“ Vantage Roadster, приема редица поръчани подробности за дизайна, вдъхновени от 100-годишния автомобил, и ще бъдат направени само три примера.
Оригиналният A3 е създаден като прототип през 1921 г. и както подсказва името, е третият Астън Мартин, построен някога. И въпреки че пусна само 11 к.с., хлъзгаво състезателно тяло му позволи да претендира за много рекорди за скорост на светлинни автомобили – той дори се разпали с известната, банкова верига на Бруклендс с отлична средна скорост от 84,5 мили / ч.

Нов Aston Martin Vantage F1 Edition 2021 Преглед

В момента A3 е част от наследството на Астън Мартин зависи от колекцията и остава верен на оригиналната си фабрична спецификация благодарение на задълбочена, симпатична реставрация. Автомобилът навършва 100 години тази година, а новият „A3“ Vantage Roadster пристигна, за да почете този крайъгълен камък.
Реклама – Постът продължава по -долу

Механично, „A3“ Vantage Roadster е идентичен с конвенционалния автомобил, така че все още разполага с 4,0-литров Twin-Turbo V8 от 503bhp, свързан с осемстепенна автоматична скоростна кутия. Моделът с ограничено изпълнение обаче включва редица изключителни дизайнерски докосвания.
12

Q Division на Aston избра черна екстериорна боя и проблясъци на ръчно полиран алуминий в подобна вена на оригиналния A3, който също използва тъмна боя и голи алуминиеви панели. Ecurie Bertelli – изтъкнат специалист по предвоенни астони – беше включен, за да завърши алуминиевите детайли на колата, които включват нова решетка за съраунд и крила.
Има и по -фини носталгични щрихи, като значка за наследство на Aston Martin, квадратна мрежа решетка и каишка от кожена кожа, която черпи от модела от 1921 г. Бронзовите спирачни извивки също се отличават.
Вътре архитектурата на кабината е непроменена, но има много по-класически значки, включително релефно лого на наследството на централната конзола и бродиран с меден цвят на Астън Мартин между седалките.
Самите седалки са микропрофесионалисти, флуитни предмети, с акценти от кожени с кестен. Въпреки това, най -поразителните допълнения са нови въртящи се циферблати на таблото, които са специално хвърлени от месинг за реколта.
Поръчките вече са отворени за „A3“ Vantage Roadster, но цените не са известни. Като се има предвид, че автомобилът е ограничен до три примера, може да се очаква значителна премия спрямо конвенционалната изгода.

Щракнете тук за нашия списък с най -добрите спортни автомобили в продажба идеал сега …