Category

„Новият автомобил от под £ 20 000 може да изчезне съгласно екологичните правила на Euro 7“

Много автомобилни компании са фокусирани върху електрифицирането на своите състави до края на това десетилетие. Но какво да кажем за автомобилите, които подразбираме да шофираме между сега и тогава?
Шефът на Skoda Томас Шефер издаде страхотен, предупреждаващ по този въпрос, когато го настигнахме миналата седмица. Понастоящем Европейската комисия обмисля различни предложения за своите регламенти за автомобили Euro 7, вероятно ще стане задължително около 2025 г. И ако изберат много по-крайния набор от възможни правила, казва Schäfer, ще видим края на под-20 000 британски лири Нов автомобил, както го познаваме.

Евро 7 Стандарти: ЕС счита за цял живот наблюдение на всеки нов автомобил

„Ако влезе Euro 7, по начина, по който всички казват, че ще стане, това ще направи Fabia 5000 евро много по -скъпи“, каза ни Schäfer. „Въздействието върху малките автомобили би било пропорционално много по -високо, отколкото би било върху по -големите модели. Лудо е. ”
Реклама – Кратката статия продължава по -долу

Аргументът на Schäfer е, че по -труден набор от насоки на Euro 7 всъщност може да задържи натиска към EVs – чисто, защото марките ще трябва да отклонят инженерния бюджет, за да продължат да продават съществуващи модели през втората половина на това десетилетие. „Всички избираме големи стъпки в електрификацията“, каза той. „Така че да се включим в Евро 7 на път за общата електрификация в края на десетилетието е нелепо, защото трябва да харчим много пари, за да стигнем до тази стъпка, която бихме могли да харчим вместо електрификацията. Боли прехода. ”
Това също може да удари хиляди купувачи, които или не са готови за EV, или не могат да си позволят по -големи модели. ЕС може да бъде добре обслужван, като слуша автомобилните производители по този.
Щракнете тук за нашия списък с най -достъпните нови автомобили в продажба във Великобритания …