Uncategorized

„Никаква сделка“ Brexit не може да добави 10 на сто към цената на немските автомобили

тарифите за внос могат да добавят 10 на сто към цената на немските автомобили, закупени във Великобритания, ако Обединеното кралство напусне ЕС без търговска сделка, Берлин- Базиран търговски орган е предупредил.
Ако не се постигне сделка, немските автомобили, продадени във Великобритания, ще бъдат обект на 10 на сто отговорност съгласно правилата на Световната търговска организация. Steffen Behm от Асоциацията на германските търговски камари и индустрията заяви, че възниква такъв сценарий, или германският износител, или британският вносител ще плати налогът, но предупреди, че „в много случаи вносителят ще плати мито“.
Реклама – Кратката статия продължава по -долу

Германия изнася 950 000 автомобила – на стойност 20,8 милиарда евро – за Обединеното кралство миналата година, така че британците могат да плащат допълнителни 2,08 милиарда евро годишно на върха на текущите цени, ако никоя сделка не продължи.
И не само германските търговски органи предупреждават потенциалните цени. Обществото на производителите и търговците на двигатели (SMMT) преди това предупреди в размер на 2,7 милиарда британски лири към цената на вносни автомобили, като цените се повишават с около 1500 паунда на превозно средство, не би трябвало да се постигне благоприятна сделка.
Предвижда се, че потенциалните нови тарифи могат да повишат цените, които потребителите плащат за нови автомобили, внесени във Великобритания от континента, ако марките и търговските мрежи не са в състояние да поемат допълнителните разходи