Category

Младите шофьори биха могли да се сблъскат с изчакване да се изпитат

, че правителството обмисля да накара младите шофьори да чакат да вземат шофьорския си изпит като част от план за подобряване на стандартите за безопасност на пътя.
В ексклузивно интервю за Auto Express, носенето на министър Стивън Хамънд изписа редица идеи, които се разглеждат от Министерството на транспорта. И гарантирането на младите шофьори имат достатъчен опит на пътя, преди да вземат теста си, е един от тях.
Реклама – Статията продължава по -долу

Хамънд каза: „Вие сте на път да видите от този отдел голяма работа, която излиза на консултации по някои идеи, а месото и напитката ще бъдат около хора на възраст между 17 и 24 години.
„Ние признаваме, че те са най -уязвимата възрастова група на пътя и има някои реални притеснения, че има хора, които получават своя временна лиценза една седмица, направят курс за крам на следващата и след това преминават теста седмицата след това.
„Има някои интересни доказателства, които предполагат, че трябва да имаме период от време между получаването на вашия временна лиценза и да вземем теста си, така че да натрупате опит на пътя. Мисля, че това е доста мощно. „Когато пуснем документа за консултации, ще оставим, че [времевата рамка] отворена за предложенията на някои хора, но бих предложила някъде между шест до девет месеца е подходящо.“